Fransk terror

syrian warfare
syrian warfare

Det är svårt att förstå reaktionerna efter de så kallade terrordåden i Frankrike. Svårt att förstå människors reaktioner och varför inte det franska folket klandrar deras makthavare i lika stor utsträckning som människorna bakom dåden. Istället för att koncentrera sig på att förklara dem genom idiotiska påståenden som har att göra med etnicitet, kulturellt ursprung och religion skulle människor, om de kunde tänka förstås, gynnas mer av att se det större problemet vilket bidrar med det mindre.
Det vill säga den västerländska imperialistiska världen. Ett köttigt ord minst sagt där vissa alarmklockor ringer för en övervintrad kommunistisk agenda från 60 talet, men likväl är det ett faktum att den västerländska världen som fortfarande penetrerar och erövrar andra delar av världen skapar den här formen av terror emot den.

Det är inte “terrorister”,  “jiahdister” eller “muslimer” som vi ska vara arga på. Det är Francois Hollande, Barack Obama och Stefan Löfvén som vi ska vara arga på. Det är de som, med risk för att låta nationalromantisk, gör våra gator osäkra, de som gör oss till måltavlor och de som startar krig. Och i krig finns det motståndare. Vad man väljer att kalla dem är en annan sak. Men en sak är säker, en så kallad terrorist blir inte en sådan utan anledning och vad gällande dåden i Paris är det likväl så att dessa terrorister inte skulle ha något intresse av att döda vanliga teatergående fransmän om vanliga teatergående fransmän inte accepterat dödandet av vanliga icke teatergående Syrier.

Om inte den franska makten varit i Syrien och krigat hade inte syriska krigare kommit till Frankrike. Det är faktiskt inte svårare än så. Försök att tänka lite människor och försök att göra någon form av anspråk på er så kallade demokrati. Försök att inse att denna demokrati är vad som skapar era problem och att ni lämnats i stort sett handikappade när det gäller all form av beslut för en invaderande makt som förutom att invadera andra länder invaderar era liv med en sjuhelvetes massa problem.

Försök att bli arga för en gångs skull. På rätt saker för en gångs skull. Ta sedan den ilskan och gör för en gångs skull något gott av den.

Bränn ner ett kommunhus exempelvis.

Trevlig helg.

 

Kommentera