The Muthafuckin nerds

r235728_948392

Många tycker att nördar är smågulliga. Men i själva verket är de de farligaste människorna på jorden. Teknisk intelligens tillsammans med ett känslomässigt bortfall är nämligen den allra mest dödliga kombinationen “known to man”. Vilka var det som byggde atombomben? Nördarna. Vilka är det som utvecklar drönare? Nördarna. Vilka är det som ser till att militäriska vapen alltid blir större och starkare? Nördarna.

Jag säger det till er nu. De är livsfarliga. The motherfucking nerds. Jag har länge förstått att det krävs en form av autism för att bli riktigt duktig inom något högskoleämne överhuvudtaget. Ingen kan ha det något störda intresset av att kliniskt vilja kategorisera, minutiöst veta och formalistiskt uttrycka sig kring den naturliga världen, utan att vara lätt autistisk.

Det är min fulla övertygelse och nörden är följaktligen en produkt av denna mentala störning. Jag menar hur ofta är det inte, enkelt uttryckt, något fel på dem. Personligen tycker jag att deras begåvning verkar komma med ett visst antal sociala och fysiska problem, som svårigheter att förstå människors känslor, hudbekymmer, hög rövskåra, otrevliga utseenden och synfel.

Varav det senare är särskilt påtagligt. Ta en titt i ett klassrum vid ditt närmaste universitet och se hur glasögonration ökar påtagligt i jämförelse med normalbefolkningen, för att uttrycka sig på ett i sammanhanget relevant sätt.
Nörden är farlig, glöm inte det, och jag undrar i mitt stilla sinne vad han hade för nytta under vår tid som jägare och samlare. Av någon anledning tror jag inte att behovet var lika stort av en genomskinlig brödrost då. Men det kanske bara är jag.

All the best.

Kommentera